עוגיות תה מרוקאיות – רייפת
שיתוף מתכון – אילנה לוי
מצרכים-
ק"ג קמח,
3/4 כוס סוכר,
2 סוכר וניל,
1 אבקת אפיה,
חצי כוס שומשום,
3 כפות זרעי אניס טחונים
וגרידה מלימון אחד.
מחמאה/חמאה
כוס שמן
חצי כוס מיץ
2 ביצים
כף תמצית וניל
כפית רום
אופן הכנה –
לערבב במיקסר את החומרים היבשים.
להוסיף 1 מחמאה מומסת כמעט, כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, 2 ביצים, כף תמצית וניל וכפית תמצית רום.
ללוש לבצק עד שמתאחד. אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף 2 כפות מיץ תפוזים.
לכסות ולהניח למנוחה בחוץ 15 דקות.
לחלק את הבצק ל – 7 חלקים. לרדד דק כל חלק על נייר אפיה מקומח.
להחליק את הנייר עם הבצק לתבנית התנור.
ליישר בצדדים ולחתוך ריבועים עם גלגלת או סכין.
לאפות בטורבו 2 תבניות ב – 170 מעלות כ – 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
בהצלחה – אילנה לוי