עוגיות תה מרוקאיות – רייפת –
מתכון מאת –
אילנה לוי
מצרכים-
1 ק"ג קמח,
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל,
1 אבקת אפיה,
חצי כוס שומשום,
3 כפות זרעי אניס טחונים
וגרידה מלימון אחד.
200 גר' מחמאה/חמאה
כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוז
כף תמצית וניל \כפית רום
אופן הכנה –
לערבב במיקסר את החומרים היבשים.
להוסיף מחמאה מומסת כמעט, כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, 2 ביצים,
כף תמצית וניל וכפית תמצית רום. ללוש לבצק עד שמתאחד.
אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף 2 כפות מיץ תפוזים.
לכסות ולהניח למנוחה בחוץ 15 דקות.
לחלק את הבצק ל – 7 חלקים. לרדד כל חלק על נייר אפיה מקומח דק דק.
להחליק את הנייר עם הבצק לתבנית התנור.
ליישר בצדדים ולחתוך ריבועים עם גלגלת או סכין.
לאפות בטורבו 2 תבניות ב – 170 מעלות כ – 15 דקות או יותר עד שהעוגיות מזהיבות.
בהצלחה – אילנה לוי