עוגת השיש הכי טעימה שיש
מאת – ליזט יחיאל
אופה בתבנית אנג'ל עם שוליים גבוהים
גם קל לחלץ את העוגה ויש לה רגליים שאפשר להפוך אחרי האפייה.
אם אין תכינו בתבנית 26 עם חור גדולה.
מצרכים-
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן כוס חד פעמית קר
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
כף גדושה שוקולית
כף גדושה קקאו
אופן הכנה –
להפריד ביצים להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר
מעבירים לכלי את החלבונים המוקצפים מכניסים לקערת המיקסר את החלמונים ויתרת הסוכר
ומקציפים עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה ואז להוסיף את השמן בזרם דק את מיץ התפוזים והוניל.
להנמיך את המיקסר ולהוסיף את הקמח עם אבקת האפיה
לערבול של כמה שניות להפסיק את פעולת המיקסר.
להוסיף את החלבונים לערבב בתנועות קיפול .
לשפוך שלושת רבעי לתבנית לא משומנת.
לרבע הנותר לנפות את הקקאו והשוקולית , לערבב לתערובת קקאו .
לשפוך על העיסה הלבנה ולקשקש מעט עם מזלג
לאפות בחום 170 מעלות שעה.
להוציא מיד מהתנור ולהפוך את התבנית להמתין כשעה ואז לעבור עם סכין ולחלץ את העוגה.