מתכון מדוייק לפחזניות פטיסרי

רויטל זניש

 

פחזניות – רויטל זניש משתפת 
אני נותנת לכם מתכון כולל טיפים
להצלחת הפחזניות המושלמות שלי❤️
(אני הכנתי כמות כפולה
חצי מהכמות מלאתי בשמנת צמחית (בקרם פרווה).
ואת החצי השני עם שמנת מתוקה)
(קרם חלבי ).
*מתכון לבצק רבוך*:
*הכל מדוד בכוס חד פעמי קר*
(אני הכפלתי כמויות)
מצרכים-
100 גרם חמאה או מחמאה או נטורינה
2 כוסות חד פעמי קר מים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח מנופה
קמצוץ מלח
4 ביצים
ויכול להיות שנשתמש גם בביצה חמישית.
חשוב להגיע למרקם שצריך להתקבל כמו מרקם חלק כמו משי
לא נוזלי מידי,
ולא קשה מידי.
אופן הכנה- 
בסיר נשים 100 גרם מחמאה (לפרווה)
2 כוסות מים (בחד פעמי קר)
מוסיפה 2 כפות סוכר
קמצוץ מלח
עד שהמים רותחים והמחמאה נמסה
מוסיפה 2 כוסות קמח
מערבבת בכף עץ וממשיכה לבשל עוד דקה
להעביר למיקסר עם וו גיטרה ולערבב את הבצק כדי שהאדים יצאו ממנו עד שהבצק מתקרר.
(זה לוקח 3 עד 5 דקות)
ואז להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השניה סה"כ 4 ביצים.
לוקחת את הבצק בין האצבעות אגודל ואצבע ומותחת את הבצק.
אם הבצק נקרע אז אפשר להוסיף עוד ביצה,
עד שיגיע למרקם חלק
לא נוזלי מידי ולא בצק קשה…
כשהבצק נימתח ולא ניקרע הוא מוכן.
להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר M1.
מחממת את התנור מראש כרבע שעה בחום של 180 מעלות כ – 50 דקות.
*אני אופה באפיה רגילה*
( שני פסים מקבילים = )
אפשר לאפות בטורבו
עם 2 תבניות.
(לבדוק לפני תום האפייה ששני התבניות נאפו היטב) .
ואז לזלף צורות כמו שאוהבים,
אני אוהבת עיגול ואז מתחילה מהשעון בשעה 3 עושה שני סיבובים ומסיימת בשעה 3.
*חשוב לא לפתוח את התנור בזמן האפייה*
כשהן שחומות מאוד אז אני מוציאה מהתנור ומעבירה לרשת התנור
אפשר לחורר עם השפיץ של הסכין מלמטה,
כדי להוציא את החום הפנימי של הפחזנייה כדי שהיא לא תרטיב את עצמה מהחום שעדיין קיים בה.
אחרי שהפחזניות התקררו והגיעו לטמפרטורת החדר
ניתן למלא בקרם.
*להכנת הקרם*
2 שמנת צמחית (לפרווה)
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות פודינג וניל צרפתי
להקציף את השמנת צמחית עם אבקת סוכר
כשלוש דקות עד שהוא מכפיל את ניפחו
להוסיף 3 כפות פודינג וניל להמשיך
להקציף עוד דקה נוספת והקרם מוכן
לערבב היטב את הקרם עם הלקקן
ולהעביר את הקרם בשקית זילוף עם צנטר M1.
לחתוך את הפחזניות באמצע לרוחב למלא בקרם
ולהניח את החלק העליון של הפחזניה מעל הקרם.
לפדר את הפחזניות עם אבקת סוכר ולהגיש.
( כשהן קרות מהמקרר יותר טעים).
*להכנת קרם חלבי*
2 שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
חצי כוס חלב
1 פודינג וניל צרפתי
להקציף את 2 השמנות עם הסוכר כשלוש דקות עד שהוא מכפיל את ניפחו ואז להוסיף את
הפודינג וניל להמשיך להקציף עוד דקה והקרם מוכן
לערבב היטב עם הלקקן ולהעביר לשקית זילוף
ולמלא את הפחזניות ולפדר עם אבקת סוכר או לטפטף עליהן שוקולד מטומפרר
בהצלחה רויטל זניש!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *