לחם בית לכבוד שבת קודש
מאת – מזל חלפון אוזנה
מצרכים-
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
רבע כוס שמן
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 וחצי כוסות או יותר מים
אופן הכנה –
ללוש כל המצרכים במיקסרר עם וו לישה לבצק חלק ונעים בערך 8 10 דקות.
לשמן את הבצק עם הידיים ולעשות כדור גדול לכסות ולהתפיח. שעה עד להכפלת נפח.
לאחר מכן לעבד את הבצק על משטח מקומח ולחתוך ולחלק בצק לעיגולים בינוניים . חילקתי ל- 12 ועשיתי מכל 3 רצועות חלה.
ולהתפיח שוב 30 דקות .
למרוח ביצה וסומסום
ולהכניס לתנור חם 160 מעלות עד שהם משחימים יפה
להוציא לכסות במגבת רבע שעה