מתכון לבורק מבצק בייתי

Iliny Gil Krov Yosef
מאפה בורק תורכי טעים
בורק מהיר
בלי הכנה מוקדמת, צ'יק צ'אק
מאת – Iliny Gil Krov Yosef
מצרכים-
לבצק :
4 כוסות קמח
1 ביצה
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
2-3 כפיות (קטנות )מלח,
רבע כוס. (אולי קצת פחות מים חמים )
מלית תרד וגבינה –
2 בצל גדולים קצוצים
2-3 שיני שום כתושות
 פלפל ירוק חריף או רגיל קצוץ-לא חובה
חב' תרד, תורכי שטוף מסונן
מלח, פלפל שחור, לפי טעמכם,
תוסיפו כפית א. מרק בצל (מוסיף טעם נהדר )
500 גר' גבינה ריקוטה או קוטג'
חופן גב"צ מכל סוג מגורדת ,
אופן הכנה –
בקערה שמים את הקמח, עושים גומחה ומוסיפים את שאר המצרכים,
מערבבים עד קבלת בצק אחיד דביק
מכסים בקערה למנוחה 30 דק'
מכינים מלית תרד וגבינה –
במחבת רחבה שמים רבע כוס שמן ומוסיפים
2 בצל גדולים קצוצים
2-3 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חריף או רגיל קצוץ
1חב' תרד, תורכי שטוף מסונן
מלח, פלפל שחור, לפי טעמכם,
תוסיפו א. מרק בצל (מוסיף טעם נהדר ).
מטגנים הכל עד ריכוך והורדת נפח התרד, הגרת נוזלי התרד,
בערך. 14- 15 דק'
מורידים מהאש מקררים ומוסיפים גבינות
מערבבים היטב
זהו המלית מוכנה
אח"כ מחלקים את הבצק ל – 7-8 חלקים
טובלים כל כדור בשמן ופותחים מעט עם הידיים ללא מערוך.
מורחים חמאה רכה בנדיבות על כל שטח הבצק, כך עם כל כדורי הבצק.
ומניחים 8 דק' מנוחה, על משטח,
אח"כ
על משטח עבודה ללא קמח או שמן מותחים כל כדור בצק ליריעה דקה דקה
ורחבה פרוסה ,ושקופה, (זהירות לא לקרוע את הבצק) הוא דיי גמיש,
מניחים מהמלית הרצויה בקצה ,
ומגלגלים לרולדה הדוקה צמודה צפופה,
מגלגלים אותה לצורת שבלול ומניחים באמצע תבנית פיירקס עגולה משומנת
ממשיכים כך עם כל חלקיי הבצק והמלית
עד למילוי התבנית,
מברישים את הבצק בביצה טרופה
מפזרים שומשום / קצח ואופים
אופים בתנור חם 200° מע' בערך 30- 40 דק' או עד הזהבה של המאפה,
מלית תפוחי אדמה וגבינה –
3-4 תפוחי אדמה שבושלו במים ומלח עד ריכוך, לקלף אותם, ולמעוך כמו פירה
במחבת שמים
רבע כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק מוסיפים
2-3 שיני שום כתושות +
מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה,
, לפי טעמכם,
מטגנים 13 דק'
מוסיפים חצי קוביה גבינה מלוחה מפוררת או 2 גביעי קוטג'
מוסיפים את תפוחי האדמה המרוסקים / מעוכים
ומערבבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *