לחמניות רכות רכות מבצק פיגוז ♡♡♡
לחמניות עננים / אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה לאפייה
▪︎ כמות- 18 לחמניות
מצרכים-
1 קילו קמח רגיל
שקית שמרים טריה / או קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים פושרים ועוד רבע כוס מים.
( רבע כוס מוסיפים בטיפטוף רק אם יש צורך והבצק מרגיש מעט יבש)
5 כפות סוכר / אם תרצו לחמניות מתוקות יותר הוסיפו עוד 2 כפות סוכר.
כף מלח.
100 גרם מזולה/ או נטורינה/ או חמאה רכה בטמפ החדר –
היא בעצם זו שתורמת רכות נפלאה ללחמניות והן יוצאות במירקם כמו מאפה בריוש).
אופן הכנה –
~ שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למעט המלח ומתחילים ללוש את הבצק.
~ את רבע כוס המים שומרים לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו.
~ כאשר מתחיל להתהוות בצק זה הזמן להוסיף מלח.
~ אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק-
אם הוא נעים למגע,גמיש ונוח לעבודה ואם מרגיש לכן מעט יבש אז להוסיף מים
~ אחרי הוספת המים והמלח נותנים למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות על מהירות איטית ( זמן הלישה חשוב)
~ אחר כך אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה ,
משמנים אותה קלות ,מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט קמח
~ מכסים עם ניילון נצמד.ומתפיחים .בקיץ זה בערך שעה, בחורף זה כשעה וחצי .
~ אחכ מעצבים לחמניות על משטח עבודה מקומח
~ מברישים בביצה עם כפית חמאה/ או מזולה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק
~ מסדרים ב 2 תבניות תנור עם נייר אפייה עם רווח בין לחמנייה ללחמנייה
~ מתפיחים שוב חצי שעה בקיץ. בחורף 45 דקות ( לא לפסוח על שלב ההתפחה)
~ מברישים שוב ממש בעדינות. מעטרים בשומשום.
~ אופים בתנור חם 180 מעלות- תוכנית טורבו עד הזהבה יפה
( בזמן האפייה הלחמניות נצמדות זו לזו מה שתורם לרכות מופלאה )
~ לצנן היטב,לאחסן בשקית אטומה ולהקפיא
.בעת הצורך להפשיר בטמפ החדר והלחמניות נשמרות רכות כמו ביום האפייה
~ כדי ליצור צורת לחמניה כמו בצילום ,
לקחת כדור בצק,לרדד לאליפסה ואז לגלגל מהחלק הצר ,
כמה גלגולים מלמטה למעלה ולהניח את הלחמניה בתבנית כשהפתח מתחת