בעבע בתמר – מסורת עיראקית

 

גילה עדי
מסורת העירקית
בעבע בתמר מתכון של הסבתות
המתכון מאת – גילה עדי
מצרכים-
לבצק
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן חד פעמית
גרידת תפוז
כפית חוואיג' לאפיה
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 כוסות מים
מילוי –
תמרים בוואקום  1-2 חבילות
אופן ההכנה
לעבד את הכל במיקסר לבצק ולהתפיח שעה.
לחלק את עיסת התמרים לכדורים להוציא גרעינים אם יש
לקחת חתיכת בצק לשטח על היד ולמלא בעיסת התמרים ,לסגור כדור
לשטח עם היד ולבסוף עם מערוך.
למרוח ביצה סומסום ולחורר עם מזלג.
אפייה 30 דקות 180 מעלות עד הזהבה כמו בתמונה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *