קציצות של מאמא
ברוטב צהוב הכי בית של סבתא
מאת – Kelly Fellner Abooksis
המרכיבים-
לרוטב –
בצל
5 תפוחי אדמה חתוכים
כפית כורכום
כפית מרק עוף
פלפל שחור
מלח
כוסברה למי שאוהב
לקציצות
חצי קילו בשר טחון – אפשר בקר אפשר לערבב עם עוף
בצל מטוגן
כוסברה קצוצה
רבע כוס מי סודה
כפית בהרט
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
מכינים את הרוטב –
בסיר לטגן בצל חתוך לרצועות
להוסיף תפוחי אדמה חתוכים קוביות
לטגן מעט, להוסיף תבלינים ואפשר גם כוסברה למי שאוהבת לשים .
3 כוסות מים ולבשל 10 דק בנפרד.
בקערה מערבבים את הבשר טחון בצל מטוגן ,
כוסברה רבע כוס סודה לשתייה(הנוזל)
בהרט, שיני שום כתושות, פלפל, מלח.
מכדררים קציצות ומכניסים לסיר של הרוטב לבישול עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מצטמצם,
לפחות לחצי שעה עד שעה.