פרגיות מקורמלות
מצרכים –
8 חתיכות פרוסות של פרגיות נקיות
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1כפית רכז רימונים או דבש
פלפל שחור גרוס
מלח
כורכום
פפריקה
למרינדה : לערבב
בקערה עמוקה
2 כפות שמן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
רכז רימונים
חצי כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
אופן ההכנה –
מערבבים היטב המרינדה, מכניסים את הפרגיות עוטפים היטב את כל הפרגיות במרינדה
ומכניסים לקירור לחצי שעה
או כמה שעות.
בסיר שטוח מזהיבים ומקרמלים את הבצל היטב ומוסיפים רצועות גמבה .
לאחר הזהבה מוציאים לכלי אחר ומניחים בצד .
באותו סיר שהזהבנו את הבצל מניחים את הפרגיות במרינדה וצורבים עד הזהבה על אש גבוהה משני הצדדים .
לאחר שהזהבנו וצרבנו היטב את הפרגיות מוסיפים את הבצל והגמבה שהזהבנו ומערבבים היטב טועמים אם חסר מלח .
מטגנים עוד מספר דקות עד שהכל מתקרמל ומטוגן היטב.
מוכן
בתאבון אסתי