מתכון פשוט לעוגיות קוקוס:
מצרכים:
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 1/4 כוסות קוקוס קצוץ קטן
- 1 1/4 כוסות קמח (אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
- חממי תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
- בקערה גדולה, ערבבי היטב את השמן והסוכר עד שהתערובת יציבה.
- הוסיפי את הביצה והתמצית הווניל, והמשיכי לערבב.
- הוסיפי את הקוקוס הקצוץ וערבבי עד שהוא מתמזג היטב עם התערובת.
- בקערה נפרדת, יחד עם הקמח, הסודה לשתייה והמלח, וערבבי לקבלת תערובת יבשה.
- הוסיפי את תערובת היבשה לתערובת הקוקוס וערבבי עד שהן מתמזגות היטב.
- קחי כף קטנה של תערובת וצורי ממנה כדורים
- סדרי את הכדורים במרווח על תבנית אפייה
- אפי את העוגיות בתנור החם למשך כ-10-12 דקות או עד שהן מתחילות להשחים קצת בקצוות.
- הוציאי את העוגיות מהתנור והשאירי להן להתקרר בתוך התבנית לכ-5 דקות.
- העבירי אותן לרשת קרה לקרור מוחלט.
קריספיות עם טעם מתוק של קוקוס.
את העוגיות ניתן לשדרג עם תוספות כמו שוקולית, קינמון, או קצוצים שוקולד.