מתכון לשורבה טריפוליטאי של מלי מאירוב
מצרכים –
פלפל חריף
3 שיני שום
עגבניה
2 וחצי כפות רסק עגבניות
כף וחצי פפריקה מרוקאית
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
חצי חבילה פבטה
לימון
אופן ההכנה –
בסיר נחמם 4 כפות שמן
ונוסיף פלפל ירוק חריף חתוך או חצי פלפל(תלוי בטעמכם) .
נוסיף 3 שיני שום קצוצות ונטגן בערבוב שלא ישרף חצי דקה.. נוסיף עגבניה חתוכה לריבועים, רסק עגבניות, פפריקה מרוקאית.
כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור,כפית פפריקה חריפה
לאוהבי החריף או חצי כפית צ׳ילי גרוס..נפתח את הטעמים בערבוב בשמן על להבה נמוכה נוסיף 6 כוסות מים רותחים או חמים(ליטר וחצי) ונביא לרתיחה.
נטעם ונתקן תיבול ואז נוסיף חצי חבילת פסטה(250 גרם)לא ספגטי רק פסטה(מסולסלת ,צדפות).
ונבשל תוך ערבוב עד ריכוך ללא מיכסה..נכבה להבה ונמתין 3 דקות ואז נמזוג ונטפטף לימון.
הפסטה שותה את הרוטב.
אם חסר מים פשוט להוסיף.
אם אוהבים פחות מים אז לא להוסיף
אני הוספתי.♥️