מתכון לשורבה טריפוליטאית חריפה

מלי מאירוב

מתכון לשורבה טריפוליטאי של מלי מאירוב
מצרכים –

פלפל חריף

3 שיני שום

עגבניה

2 וחצי כפות רסק עגבניות

כף וחצי פפריקה מרוקאית

מלח

פלפל שחור

פפריקה חריפה

חצי חבילה פבטה

לימון

אופן ההכנה –

בסיר נחמם 4 כפות שמן

ונוסיף פלפל ירוק חריף חתוך או חצי פלפל(תלוי בטעמכם) .

נוסיף 3 שיני שום קצוצות ונטגן בערבוב שלא ישרף חצי דקה.. נוסיף עגבניה חתוכה לריבועים, רסק עגבניות, פפריקה מרוקאית.

כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור,כפית פפריקה חריפה

לאוהבי החריף או חצי כפית צ׳ילי גרוס..נפתח את הטעמים בערבוב בשמן על להבה נמוכה נוסיף 6 כוסות מים רותחים או חמים(ליטר וחצי) ונביא לרתיחה.

נטעם ונתקן תיבול ואז נוסיף חצי חבילת פסטה(250 גרם)לא ספגטי רק פסטה(מסולסלת ,צדפות).

ונבשל תוך ערבוב עד ריכוך ללא מיכסה..נכבה להבה ונמתין 3 דקות ואז נמזוג ונטפטף לימון.

הפסטה שותה את הרוטב.

אם חסר מים פשוט להוסיף.

אם אוהבים פחות מים אז לא להוסיף

אני הוספתי.♥️

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *