קציצות בשר מקורמלות
מעדן
מבטיחה לכם ביס שלמות!!!!
את המתכון הזה אתם חייבים לשמור ולהכין!
מאת שירן מלכה
מצרכים–
500 גרם בשר טחון
1 בצל קטן
1 תפוח אדמה קטן
חצי צרור כוסברה
2 כפות קמח תפוח אדמה
ביצה
2 כפות שמן
כפית תבלין לקציצות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום.
לרוטב
בצל
מלח
כורכום
כף סוכר
מעט כמון
אבקת מרק בצל
אופן ההכנה–
תערובת בשר –
את הבצל, תפוח אדמה וכוסברה לקצוץ במעבד מזון
ולהוסיף את שאר המרכיבים, לערבב ולהכניס למקרר להתייצבות וספיגת טעמים 30 דקות.
מוציאים מהמקרר ומכינים מהעיסה כדורים, טובלים כל קציצה בקמח או קמח תפוח אדמה ומטגנים.
בנתיים מכינים את הרוטב המקורמל שלנו
1 בצל חתוך לפרוסות
2 כוסות מים רותחים ( חד"פ שתייה חמה )
כף סוכר לבן, חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מרק עוף, כפית אבקת מרק בצל.
מטגנים בצל עד להזהבה יחד עם כף סוכר לבן
מוסיפים את שאר התבלינים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
חוזרים לקציצות שלנו, לאחר שטיגנו את כל הקציצות מ-2 הצדדים מכניסים אותם לסיר עם הרוטב, להבה נמוכה 35-40 דקות ויש לכם קציצות מעלפות!!!!!
בצד אורז לבן / פירה יתקבל בברכה
בהצלחה ובתיאבון ❤
לעוד מתכונים שלי – מוזמנות באהבה
https://www.instagram.com/Shiranmalka10/?fbclid=IwAR3FYlHUZJIAbT0Wodsep2NdBVMm6DIyn_z4U6aXsB9rSNQUjBKKG3TRldI