פסטייה בשר חגיגית של אילנית

 

אילנית בניזרי

אין חג או שבת  ללא פסטייה ,ניתן לעשות הכנה ולהקפיא כמו בורקס,ואז להפשיר במקרר להבריש ביצה ולאפות אפילו להפשיר לא חייב !!

פסטייה  – אילנית בניזרי
פסטייה/ מאפה גן עדן

מצרכים-
חבילת דפי פילו או עלי סיגר מופשרים לילה במקרר

מרכיבים למלית:
400 גרם פרגיות קצוצות דק (או פילטים של עוף)
2 בצלים קצוצים קטן
2 כפות סילאן

1/2 כפית כורכום

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס שזיפים קצוצים

1/2 כוס משמשים קצוצים

1/2 כוס שקדים מולבנים חצויים וקלויים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/4 כוס פקאן מסוכר או פיסטוק קלוי קצוץ

חומרי עזר:

תרסיס שמן למריחה על הבצק

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה-

נטגן את הבצל במחבת עם שמן עד להזהבה.

נוסיף את הכורכום והסילאן עד לקרמול.

נוסיף את הפרגיות הקצוצות, את המלח והפלפל, ונטגן עד לשינוי צבע העוף.

כעת נוסיף את הפיצוחים, הפירות היבשים, הכוסברה ושאר התבלינים.

נטגן עד לאידוי הנוזלים ונצנן את המלית.

נכין 2 עלי סיגר או 2 דפי פילו חתוכים לריבועים ומרוססים עם תרסיס שמן.

נניח עלה סיגר, נשמן אותו בתרסיס שמן ונניח עליו עוד עלה משומן.

נניח מהמלית בקצה ונגלגל לרולדה (סגירת עלה סיגר).

כך להמשיך עד לסיום העלים.

עלים ->מלית-> סגירה

(אין צורך בסגירה בקמח ומים מאחר ואנו לא מטגנים אותם אלא אופים).

נניח את הסיגרים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נבריש בביצה ושומשום ונאפה בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

כאשר הסיגרים מוכנים – נבריש אותם במעט סילאן שחיממנו במיקרו לדקה.

ניתן להכין במגוון צורות- השתמשו בדמיון.

*אל תחששו בעבודה עם דפי פילו חשוב מאוד לעבוד איתם שהם משומנים.

*ניתן להקפיא לפני האפייה, להבריש בביצה ולהכניס לתנור ללא צורך בהפשרה מוקדמת.

*להגשה עם רוטב פטריות:

המרכיבים לרוטב:

בצל קצוץ

½ כפית כורכום

חבילת פטריות טריות חתוכות

חצי גמבה קצוצה לקוביות

פטרוזיליה קצוצה או כפית פטרוזיליה יבשה

¼ כפית פלפל שחור גרוס

כוס מים רותחים מהולים בכף אבקת מרק עוף או שקית אבקת רוטב פטריות

אופן הכנת רוטב הפטריות:

נטגן בצל במעט שמן עד לשקיפות, נוסיף את הכורכום ונערבב.

נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות, גמבה קצוצה, מעט פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור גרוס וכוס מים רותחים מהולים עם כפית אבקת מרק העוף או שקית אבקת רוטב פטריות, נבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *