העוגה שלנו בפורים עוגת ספרה
עוגת סולת ממולאת בתמרים – אין כזו טעימה והטעם גן עדן
מתכון של ירדנה ג'נאח
המצרכים –
קילו סולת
אבקת אפיה
סוכר וניל
כוס שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים סחוט טרי
גרידה מתפוז גדול
מילוי –
חבילה תמרים בואקום
קצת אגוזים וקינמון
שומשום
שקדים חצויים.
לסירופ-
לבשל בסיר –
2 וחצי כוסות סוכר
2 וחצי כוסות מים
לימון פרוס
אופן הכנה –
לערבב הכל עם היד עד שנעשה בצק .
לשים בתבנית מלבנית חצי מהכמות
לשטח.
לשים תמרים בואקום מעל אפשר לפזר גם אגוזים וקינמון.
מעל לשטח שכבה שניה של בצק .
לחתוך לפני האפייה למעויינים או קוביות.
לשים שקד בכל חתיכה., לפזר שומשום
לאפות על 180 מעלות כ- 40 דקות או עד להזהבה.
להרטיב את העוגה החמה בסירופ שהוא כבר התקרר.