עוגת ספרה טריפוליטאית מבית סבתא

ירדנה ג'נאח

העוגה שלנו בפורים עוגת ספרה

עוגת סולת ממולאת בתמרים – אין כזו טעימה והטעם גן עדן

מתכון של ירדנה ג'נאח

 

המצרכים –

קילו סולת
אבקת אפיה
סוכר וניל
כוס שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים סחוט טרי

גרידה מתפוז גדול

מילוי –

חבילה תמרים בואקום

קצת אגוזים וקינמון

שומשום

שקדים חצויים.

לסירופ-

לבשל בסיר –

2 וחצי כוסות סוכר

2 וחצי כוסות מים

לימון  פרוס

 

אופן הכנה –

לערבב הכל עם היד עד שנעשה בצק .

לשים בתבנית מלבנית חצי מהכמות
לשטח.

לשים תמרים בואקום מעל אפשר לפזר גם אגוזים וקינמון.

מעל לשטח שכבה שניה של בצק .
לחתוך לפני האפייה למעויינים או קוביות.

לשים שקד בכל חתיכה., לפזר שומשום
לאפות על 180 מעלות כ- 40 דקות או עד להזהבה.

להרטיב את העוגה החמה בסירופ שהוא כבר התקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *