כיכר לחם של פעם..
כיכר לחם לבן
תקשיבו פצצה ..
אמאלה איזה לחם פצצה יצא לי
כמו בארומה.
קראנצי מבחוץ ורך מבפנים
יאמי של לחם.
מתכון ללחם ביתי מאת – נאוה מלכה
מצרכים –
קילו קמח..
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר..
3 כפות שמן .
2.5 עד 3 כוסות מים כוס מידה..
כף מלח..
אופן הכנה –
לערבב בקערת המיקסר לפי הסדר, ללוש הכל על מהירות נמוכה מלבד המים והמלח..
כשמתגבש לבצק להוסיף כף מלח את המים להוסיף לאט וחשוב שהבצק כאן לא יהיה דביק..
להגביר מהירות לבינונית ללוש 10 דקות..
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת עם הידיים..
לכדרר לכדור לשמן קצת את הכדור לקשור בשקית מגבת מעל התפחה שעה..
להוריד למשטח עבודה לחלק את הבצק לשניים או 3 ..
.כל חלק לאסוף את הבצק בצורת מעטפה לכסות עם ניילון ל20 דקות..
לקחת כל חלק קצה אחד לקפל פנימה. להפוך לצד השני ולקפל גם לאמצע לעשות צדדים כלפי פנים ואז לגלגל לצורת כיכר לחם..
לתת התפחה 30 דקות..
לפזר קצת קמח במסננת לחרוץ חריצים ולהתיז קצת מים..
תנור לחמם מראש לפחות 20 דקות..200 מעלות
לאפות 35 דקות או עד שאתם נוקשים ונשמע צליל חלול..
טיפים..
לשים כל ככר לחם בתבנית כי הם תופחים הרבה..
עדיף לחלק ל3 כיכרות.אז יצא גודל בינוני..