הפסטלים של סבתא –
מאת לימור אוחנה
מצרכים-
6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים.
3 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס פירורי קמח מצה /לחם
מעט כורכום
מלח
מיץ לימון
כף קורנפלור
מילוי-
בצל
חצי קילו בשר טחון
פטרוזיליה
כורכום
בהרט מלח פלפל שחור
אופן הכנה –
שמים בקערה את תפוחי האדמה המעוכים לפירה.
מוסיפים ביצים, פטרוזיליה , פירורי מצה ,מעט כורכום מעט מיץ לימון סחוט ,מלח וכף קורנפלור.
לערבב את הכל עם הידיים לבצק חלק ולהניח בצד.
לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב ולהוסיף לו בשר טחון
לטגן יחד עד שהבשר משנה את הצבע ומתבשל .
להוסיף פטרוזיליה קצוצה מעט כורכום ,מעט פלפל ומלח .
להוריד מהאש ולתת למילוי להתקרר .
בידיים רטובות לוקחים כדור קטן מבצק תפו"א ופותחים אותו עם היד בעדינות
ממלאים באמצע מתערובת הבשר ומתחילים לסגור עם היד בעדינות(מרטיבים את הידיים במעט מים כדי שלא ידבק לידיים).
מרתיחים שמן ומטגנים משני הצדדים
בתאבון
חג שמח