סיר חגיגי לכבוד החג🌸
מאת – רונית שגיא
אחת האהבות שלי זה ממולאים,
הבית מתמלא בריחות טובים מה צריך יותר מזה.
מצרכים –
4 -5 קישואים
בטטה מתוקה פורסים בעזרת קולפן
חצי קילו בשר טחון
כוס וחצי אורז עגול
בצל
עגבניה
כמון
בהרט
מלח
פלפל
כוסברה
כף רסק
אופן הכנה –
הבטטה והקישוא לפרוס דק עם מנדולינה .
להניח את הפרוסות ע״ג נייר סופג ולפזר מלח גס, לכ-10 דקות על מנת לרכך את הירקות כך שנוכל לגלגל בנוחות.
מילוי:
לערבב
חצי קילו בשר, כוס וחצי אורז עגול שעבר בישול במים ומלח כ6 דקות,
בצל מגורד, עגבניה מגורדת,כמון, בהרט, מלח, פלפל שחור,כוסברה קצוצה, כף רסק עגבניות, ומעט שמן.
לערבב הכל יחד, ליצור קציצות ולגלגל לתוך הקישוא והבטטה כמו בתמונה.
לסדר בסיר,
להכניס לתנור שחומם ל-250 מעלות לכעשר דקות,
אחרי עשר דקות שופכים את הרוטב מכסים בנייר כסף לעוד 40 דקות בחום 200 מעלות.
רוטב;
לערבב
בקערה 3 כפות רסק עגבניות, שמן, פפריקה מלח, פלפל שחור, רכז רימונים כף( לא חובה) כוס וחצי מים.