מתכון: עוגת שיש בחושה ב-5 דקות ללא מיקסר .
גולדי מטעמים
לפי כוס מדידה אוניברסלית.
תבנית: 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה '26
מצרכים-
4 ביצים גדולות
200 ג’ סוכר (כוס)
300 ג’ קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כף שוקולית
כפית קינמון
כף סוכר חום דמררה
אופן הכנה –
נערבב את הביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, מלח, תמצית וניל לתערובת אחידה ונוציא כחצי כוס מהבלילה ונשמור בצד.
נערבב שוקולית, קינמון וסוכר חום, ונוסיף לבלילה שהשארנו בצד.
• ליצוק קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה. מעל לצקת את הבלילה הכהה ומעל נוסיף את שארית הבלילה הבהירה, נערבב מעט בשביל יצירת צורות.
• נאפה על חום בינוני 180 מעלות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, נצנן.
אני הוספתי סירופ חם לאחר שהעוגה הצטננה.
סירופ-
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 לימון סחוט
להרתיח עד שיימס הסוכר ויסמיך מעט.
למזוג מעל העוגה הקרה את הסירופ החם.
בתיאבון
3 תגובות
נשמע מעולה וקל
אני אנסה אותה
אפשר קמח רגיל + אבקת אפייה?
אני רוצה לחסל את הקמח שיש לי בבית לפני פסח ולא לקנות חדש
עוגת השיש נראית קלה ונהדרת
אני אנסה אותה.
אפשר במקום קמח תופח
קמח רגיל + אבקת אפייה?
אני רוצה לחסל לפני פסח את הקמח שיש בבית
כן בטח