לזה מחכים כל פסח
מצות במלית בשר טחון ורוטב פטריות
הבורקס של פסח הכי טעים שיש
מתכון של אילנית בניזרי
המצרכים –
10 מצות
3 ביצים
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
מעט פפריקה
כף כוסברה או פטרוזיליה טריה קצוצה
כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון דק
מרכיבים לרוטב פטריות :
בצל קצוץ
½ כפית כורכום
חבילת פטריות טריות חתוכות
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות
כף פטרוזיליה טרייה קצוצה או כפית פטרוזיליה יבשה
¼ כפית פלפל שחור גרוס
כוס מים רותחים מהולה בכף אבקת מרק עוף או שקית רוטב פטריות כשל"פ
אופן ההכנה –
אופן הכנת המלית:
נטגן במעט שמן את הבצל, נוסיף פפריקה את הבשר והכוסברה הקצוצה
נוסיף את שאר התבלינים ונטגן את הבשר עד לשינוי צבעו ונצנן את המלית.
ניקח את המצות ונכניס אותן לקערה גדולה עם מים ונשרה אותם מספר דקות
נוציא למגבת ונעטוף אותן היטב
(בזמן שמכינים את המלית, המצות מספיקות להתרכך היטב)
נחצה מצה לחצי ונניח מהמלית ונגלגל לרולדה.
נטרוף 3 ביצים טרופות עם מלח ומעט מים לדילול ונטבול את המצה המגולגת בתערובת הביצים ונטגן בשמן חצי עמוק כשהצד של הסגירה כלפי מטה עד להזהבה.
להכנת רוטב הפטריות:
נטגן את הבצל במעט שמן עד לשקיפות, נוסיף את הכורכום ונערבב
נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות, גמבה ומעט פטרוזיליה קצוצה,פלפל שחור גרוס וכוס מים רותחים מהולה עם כפית אבקת מרק עוף או שקית רוטב פטריות
נבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה.
הצעה להגשה :
נניח את המצות המגולגלות בצלחת ונמזוג מעליהן את רוטב הפטריות .
אפשר למלא בפירה תפו"א וביצים מגורדות מלח פלפל .
2 תגובות
PERFECT I WILL MAKE IT THIS PASSOVER.
THANKS FOR SHARING
מעולה