עוגת גבינה בחושה לפסח.
מקור המתכון – צופית בן יוסף
המצרכים-
חבילה של עוגיות יין לפסח(כ20)
50 גרם חמאה.
500 גרם גבינה לבנה 9%.
3/4 כוס סכר
250 גר' גביע גבינת שמנת.
3 ביצים
שקית סוכר וניל.
לציפוי:2 גביעים שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר.
אופן הכנה –
לטחון את הביסקוויטים להוסיף את החמאה לערבב יחד ולהדק לתחתית התבנית של העוגה
הגובה של התחתית בערך ס"מ תבנית קוטר 22-24 .
בקערה לערבב את כל חומרי הגבינה למעט של הציפוי לצקת על תחתית העוגיות ולאפות 40 דקות 170 .
להוציא לאחר שתראו את דפנות העוגה מבעבעות והאמצע מעט רוטט אבל יציב.
לערבב בינתיים 2 גביעי שמנת חמוצה עם הסוכר ולצקת על העוגה
ולאפות עוד 10 דקות.
להניח במקרר ללילה