אורז לבן אחד אחד

תמונה גילת אברהם
אז איך מכינים אורז אחד אחד ?

  המצרכים-

2 כוסות אורז יסמין

4 כוסות מים

כפית מלח

2 כפות שמן

אופן ההכנה-

נשטוף את 2 כוסות האורז במסננת כמה וכמה פעמים ונמתין

כמה דקות לסינון טוב של המים.

נחמם בסיר את השמן.

נוסיף את האורז ונערבב.

אחרי 2 דקות נוסיף מים ומלח.

נמתין שהאורז ירתח .

נכסה במכסה של הסיר ונעביר לאש נמוכה על הכי נמוך.

נבשל עד שהמים מתאדים וטועמים שגרגירי האורז מוכנים. זה לוקח משהו כמו 20-25 דקות.

נחכה בסבלנות לפחות רבע שעה עד שהאורז מתקרר ומתייצב .

יוצא אחד אחד

אורז תענוג

השיטה יכולה להצליח גם עם אורז בסמטי רק תוסיפו עוד 2 כפות שמן.

מה יש באורז שאנחנו כל כך אוהבים ?

אורז הוא מזון בסיסי בתרבויות רבות ויש לו מאפיינים ותכונות מיוחדות. והוא מהמזון החשוב ביותר בעולם

הנה כמה מהתכונות העיקריות של האורז:

  1. מקור מזון עיקרי: האורז הוא מקור עיקרי של פחמימות וחלבונים. הוא מספק גם כמות גדולה של אנרגיה לגוף האדם.
  2. גורם לשובע: אורז מסייע ליצירת תחושת שובע
  3. באורז יש רמה גבוהה של סיבים תזונתיים, החיוניים למערכת העיכול וגם ויטמינים ומינרלים שעוזרים בשמירה על בריאות העור ובמניעת סרטן.

כנסו כאן לסרטון של רועי המהמם שמסביר כמה קטנות על אורז

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *