עוגת שמרים פרווה מעלפת
בטעם של פעם כמו של סבתא
מאת – Nira Hofi
המצרכים-
1 קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
ביצה שלמה.
+ 2 חלמונים .
כפית שטוחה מלח
כ- 2 כוסות מים
אופן ההכנה-
להכניס לקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר ונלוש, נוסיף את הביצים, השמן ואת המים לפי הצורך.
לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח, ונלוש כ 8 דק עד לקבלת בצק רך נעים ומעט דביק,
להוציא מהמיקסר נלוש מעט, נשמן עם היד את הבצק מלמעלה לכסות בנילון ניצמד להתפיח כ-שעה .
לחלק ל 8 כדורים, ושוב להתפיח כ-30 דק',
לרדד כל כדור למלבן ולמרוח שוקולד, קינמון,או מה שאוהבים
מתכון למילוי למטה .
לגלגל לרולדה ומכל 2 רולדות ניצור צמה, יוצא 4 רולדות יפות!
נניח בתוך תבניות
אינגלישקייק ולהתפיח כ- 30דק',
למרוח ביצה עם מעט מים, לפזר שומשום,
ולאפות עד שמזהיב. כ 25-35 דקות
לסירופ:(להכין מראש)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים להרתיח עד לסמיכות לקרר, ולמרוח כשהעוגות חמות.
נשארות רכות
ועסיסיות כמה ימים
בהצלחה
אפשר להקפיא !
מילוי שוקולד-
1 כוס קקאו משובח
1אינסט פודינג שוקולד!!
1 כף נס קפה
1 וחצי כוס סוכר.
1 כוס שמן
50 גר' שוקולד מריר
לשים את כל המצרכים בקלחת
ולהמיס על להבה נמוכה,נערבב לעיתים עד להסמכה,
נקרר ונימרח מעל הבצק,
אם יצא נוזלי מעט..נרסק פתיבר ונפזר מעט,
תהנווו