עוגיות מלוחות
מסוג עבאדי
עוגיות מלוחות – המתכון של אילנה מנגן
המצרכים –
5 כוסות קמח לבן מנופה
כף מלח
שקית אבקת אפיה
50 גרם חמאה/מחמאה /נטורינה מומסת
כוס שמן
כוס מים חמימים בהדרגה
אופן ההכנה-
לשים את כל החומרים בקערה , ידנית עד לקבלת בצק רך וגמיש, שמים בניילון ומניחים בצד לחצי שעה למנוחה.
יוצרים עיגולים כמו חישוק.
טובלים בקערית על ביצה ומעבירים לקערית עם שומשום קלוי משני הצדדים.
מניחים את העוגיות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו
עד שהעוגיות מזהיבות.
לאחר הקירור שמים בקופסא אטומה.