עוגיות ריבת חלב
אלפחורס המקורי
מאת חגית נוחמה
המצרכים –
200 גר׳ חמאה רכה
3 חלמונים
120 גרם אבקת סוכר
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
כפית תמצית וניל
200 גרם קמח ( כוס וחצי )
250 גרם קורנפלור
3 כפות חלב
צנצנת ריבת חלב
קוקוס לציפוי
אופן ההכנה –
לעבד היטב את כל המצרכים לבצק אחיד, אפשר במיקסר ואפשר ידני.
להכניס למקרר למנוחה כשעה עטוף בניילון נצמד.
לרדד את הבצק לעוב כחצי ס"מ.
לקרוץ עיגולים, להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 כ 10-12 דקות
לאחר קירור,
למלא שקית זילוף בריבת חלב ולזלף על עוגיה ולסגור בעוד עוגיה , למעוך מעט ולגלגל בקוקוס
אלפחורס: עוגיות ריבת חלב דרום אמריקאיות
אלפחורס הן עוגיות פריכות ומפנקות המורכבות משתי עוגיות דקות מבצק פריך, וביניהן מילוי נדיב של ריבת חלב. הן מצופות בקוקוס טחון ומהוות קינוח מושלם לכל אירוע.
מקורן של האלפחורס בארגנטינה, אך הן נפוצות כיום בכל רחבי דרום אמריקה ואף זכו לפופולריות רבה בישראל