מתכון ללחמניות פריקסה
מתכון מאת – נעמי ששון
המצרכים –
המתכון בכוס מידה אוניברסלית
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
רבע כוס סוכר
2 ביצים מדיום
קילו קמח
חצי כוס שמן
כף מלח .
אופן ההכנה –
לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק במשך 10 דקות על מהירות נמוכה -בינונית .
מכסים ומתפיחים כשעה .
מורידים נפח מהבצק . מחלקים ל-2 כדי שיהיה קל לרדד מלבן.
מרדדים למלבן בעובי 2 ס"מ.
קורצים בעזרת רינג או קורצן אליפסה לפריקסה .
מעבירים כל חתיכה מעל קוביות נייר אפייה שחתכנו מראש.
מתפיחים שוב כחצי שעה .
מחממים שמן 150-160 מעלות .
ומטגנים כל צד בערך כ 3 דקות .
בדיוק כמו הכנת סופגניות.
בתאבון.
מכינים –
טונה
ביצים קשות
זיתים
סלט ירקות עשיר
מלפפונים חמוצים
ממרח לימון כבוש
תפוחי אדמה מבושלים בקוביות.
אריסה ומה שאוהבים