השניצלים שלי תמיד הצלחה! וזה האורחים שלי יעידו
קריספי מבחוץ רך מבפנים
אחרי שנים של ניסיונות וכישלונות, הגעתי למתכון המנצח שלי
זה לא משהו שעדיין לא שמעתם, או טריק חדש.
מאת – Naama Ariely
המצרכים –
כ- קילו חזה עוף פרוס דק לשניצלים
בלילת ביצה –
ביצה
כפית שום כתוש
כף רוטב ברביקיו לא חובה אבל עושה וואו!
מעט פפריקה
מיונז כף
כפית חרדל
טריאקי לא חובה כף
מלח פלפל
אופן ההכנה –
לערבב את בלילת הביצה. להכניס את פרוסות חזה העוף לתוכה.
להשרות כמה שאפשר לפחות שעה במקרר.
להכין צלחת עם פירורי לחם טובים ומשובחים
לטבול את השניצלים בפירורים ולהדק, להניח בצד לפחות עשר דקות שיידבקו טוב טוב, זה טיפ שלאחרונה למדתי והוא עושה את ההבדל.
להשלים קרחות אם יש צורך בפירורים. חימום של שמן במחבת כבדה ושטוחה
אני לא אוהבת שהשניצלים צוללים בשמן, אז אני שמה שכבת שמן לא עמוקה מידי אלא כזו שתכסה את כל החלק התחתון ותיגע בקצה העליון.
לטגן היטב משני הצדדים .
להניח על מסננת ואחר כך לנייר הסופג .
עדיף לאכול כמה שיותר קרוב לשעת הטיגון
הכי טעים
שניצל: קלאסיקה ישראלית אהובה
שניצל הוא מאכל אהוב בתרבות הישראלית, המורכב מחזה עוף מצופה בפירורי לחם ומטוגן עד להזהבה.
מקורו של המאכל באוסטריה, שם הוא מכונה "ווינר שניצל" (Wiener Schnitzel), אך הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי.
טיפים:
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים לקמח או לפירורי הלחם, כמו פפריקה, כמון או אבקת שום.
- ניתן לטבול את השניצלים בתערובת של חלב וחרדל לפני טבילתם בביצה, לקבלת ציפוי פריך יותר.
- חשוב לחמם את השמן היטב לפני טיגון השניצלים, אחרת הם יספגו שמן רב מדי.
- ניתן לאפות את השניצלים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 20-25 דקות, לקבלת חלופה בריאה יותר.