עוגת אגוזים וקצפת – איך אני אוהבת

איריס מנצור
עוגת אגוזים וקצפת – איך אני אוהבת 
המתכון של מילי סטמקר
המצרכים – 
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 כוסות קמח
 אבקת אפיה
כוס חלב או מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
100 גרם שוקולד מריר מגורד
50 גרם אגוזי מלך גרוסים או טחונים
אופן ההכנה-
בקערה להקציף ביצים שלמות עם סוכר
עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף תוך כדי הקצפה איטית,
שמן ,חלב או מיץ, קמח ,אפיה ,שוקולד ואגוזים ולערבב בעדינות,עד לקבלת תערובת אחידה.
לשמן תבנית 26
לאפות 175° כ-40 דקות.
לצנן קצת את העוגה ואז
לקחת חצי כוס מים רותחים וכפית נס קפה שטוחה לערבב… ולהרטיב את העוגה מעל עם כפית.
לקרם וניל-
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה/או פרווה
אינסטנט וניל
להקציף הכל יחד
לצפות את העוגה עם הקרם ולפזר מעל מעט אגוזים ומעט שוקולד מגורד…
המידה למתכון בכוס אוניברסלית..
להכניס למקרר…
כדאי להכין יום לפני הגשה.

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *