מלפפונים חמוצים תוצרת בית
המתכון של מני מנחם
המצרכים –
צנצנת אטומה להחמצה
מלפפונים מיני מיני טריים כמות שתספיק לצנצנת
שיני שום 4 עד 8 לפי גודל הצנצנת
פלפל חריף אחד חתוך
10 גרגרי פלפל אנגלי
פרוסת לימון.
שמיר לפי הטעם.
עלה של גפן- זה הסוד בסוף
מים
מלח
אופן ההכנה –
שוטפים הכל מכניסים מסודר יחסית לצנצנת.
על כל כוס מים כפית מלח לערבב ולשפוך לתוך הצנצנת.
לא להגזים במלח
מים עד הסוף
לשים עלה גפן שטוח למעלה ולאטום.
לערבב כשזה סגור 3 פעמים ביום.
לדבר עם הצנצנצת פעמיים ביום
אחרי שבוע, בקיץ זה לוקח פחות , לפתוח לטעם ,
ולמקרר בתאבון
לא להוציא עם האצבעות.
רק במלקחיים