לחמניות פיצה מעלפות לחופש הגדול
מאת – רונית אזרד בוקובזה
המצרכים –
קג קמח פחות כוס
3/4 כוס שמן
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
כפית שטוחה מלח
כוס וחצי מים חמימים פושרים
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר להכניס כל המצרכים מלבד המלח – ללוש הכל יחד כמה דקות , ובסוף להוסיף ת המלח.
לאחר שהתקבל בצק חלק וגמיש להעביר לקערה .
לכסות במגבת לחצי שעה ללוש שוב ולהתפיח שוב חצי שעה.
לחלק את הבצק לכדורים שווים (16 )
להניח מעל נייר אפייה בתבנית התנור. ללחוץ על כל כדור ולתת התפחה נוספת של חצי שעה.
ללחוץ בעזרת האצבעות לשקע פנימי
כל שקע למלא בכפית רוטב פיצה מוכן או שתכינו לבד פחית עגבניות מרוסקות עם שן שום מגורדת ומעט אורגנו וזעתר
למרוח עם מברשת ביצה טרופה ולשים מסביב בלבד בשוליים שומשום..
לחתוך חתיכות גבנ"צ ולפזר זיתים
לאפות על 200 עד הזהבה כחצי שעה או עד שזהוב ויפה