עוגת תפוחים שאף פעם לא מאכזבת
מתכון – אילנה לוי
המצרכים-
4 -5 תפוחים מכל סוג שרוצים
3 ביצים
כוס שמן,
כוס סוכר,
2 כוסות קמח,
אבקת אפיה,
כפית קינמון,
חב' שוקולד מריר או חצי
חופן נדיב אגוזים,
1 סוכר וניל,
כפית תמצית וניל.
חצי כוס מים
אופן הכנה –
לקצוץ גס אגוזים ושוקולד מריר.
לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות.
בקערה אחת לערבב עם מקצפת או מטרפה ידנית 3 ביצים,
להוסיף כוס שמן, את התפוחים ואת תמצית הוניל.
בקערה שניה לערבב: סוכר, סוכר וניל, 2 כוסות קמח, אבקת אפיה, אגוזים ושוקולד ואת הקינמון.
לשפוך את קערת הנוזלים עם התפוחים לקערת היבשים ולערבב עד איחוד את תוכן 2 הקערות,
העיסה נעשית קשה,
להוסיף 1/2 כוס מים שיהיה קל לערבב. להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ- 45 דקות ב-180 מעלות.
אני אפיתי בתבנית עגולה 28.
בהצלחה – אילנה לוי