עוגת סנדוויץ'
שכבות פריכות ושוקולד
מאת נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית חד פעמית בנונית 20/30
המצרכים –
לבצק
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
300 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
1/4 כוס מים
קורט מלח
*למילוי השוקולד*
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
3 חלמונים
5 חלבונים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה –
להכין בצק מהמצרכים ללוש היטב עד לאיחוד.
לחלק ל 2.
הקרם שוקולד – להמיס על הגז ,שוקולד,קקאו סוכר ומים.
להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה או מרגרינה לערבב ולקרר
להוסיף
3 כפות קמח
3 חלמונים בהדרגה .
להקציף 5 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר
לקפל את השוקולד עם החלמונים
לרדד כל בצק בעזרת נייר מקומח לגודל התבנית
להניח חלק אחד בתחתית התבנית
לשפוך מעל הבצק את השוקולד,לרדד חלק שני של הבצק ולהניח את בצק השני מעל
לאפות ב-180° כ-45 דקות
לפזר מעל אבקת סוכר
באהבה נועם זיגדון 💞