אושפלאו מסורתי (פלוב)
תודה לרינת על מתכון מושלם !
מצרכים –
סיר גדול
בשר צלי כתף ושפונדרה חצי קילו
חופן חומוס (להשרות במים כמה שעות אפילו לילה)
3 בצלים גדולים לחתוך לרצועות דקות
חבילת גזר לחתוך לגפרורים דקים
4 כוסות אורז לבן עגול לשטוף ולסנן טוב
תבלינים:
גרגירי כמון טחון , מלח, פלפל
אופן ההכנה –
אני עושה מראש את ההכנות לפני חותכת גזר
משרה חומוס
חותכת בשר לקוביות קטנות
לחתוך בצלים לרצועות לטגן בשמן בסיר גדול עד להזהבה (עניין ההזהבה פה חשוב כי זה מה שמוסיף לטעם)
בסיר אחר ,נטגן את הבשר ונסגור מכל הצדדים .
נוסיף את הבשר, לסיר הגדול עם הבצל ונמשיך את הטיגון במשך 10 דק בערך תוך כדי ערבוב טוב.
יש להוסיף בשלב זה 3/4 כוס מים ולערבב היטב ,להוסיף מלח פלפל, גרגירי כמון לפי טעם.
להוסיף את החומוס (בשלב זה המים אמורים כמעט לחסות את הבשר והחומוס אבל לא לגמרי)
כל זה נעשה על אש בינונית.
השלב הבא הוא הוספת הגזר בצורת שכבה (מעל הבצל, בשר, וחומוס) והגברת האש על מנת שהגזר יתבשל היטב הן מהמים והן מהאדים שבתחתית הסיר.
לאחר שהאש הוגברה לאש הכי גבוהה יש להמתין כ 5 דק שהמים ירתחו. במידה שחסר מים יש להוסיף בהדרגה כל פעם טיפה מים (שליש כוס)
אחרי שהגזר חצי מבושל (שלב זה לוקח בערך 10 דק , יש להוסיף את האורז שוב בצורת שכבה מעל הגזר ולפזר מעל מעט מלח פלפל לפי טעם.
ועדיין על אש גבוהה המים אמורים לעלות ולכסות את האורז ,אם נראה שחסר נוזלים לאחר כמה דקות, יש להוסיף עד כוס מים רותחים בהדרגה, המים אמורים לכסות את האורז בטיפה ממש (בשונה מבישול אורז רגיל שמצריך יותר מים)
אוקיי כמעט מוכן … השלב הזה הכי קריטי לקבלת אורז אחד אחד יש לערבב בעדינות את האורז מהדפנות של הסיר פנימה במשך כמה דקות, תבחינו שהאורז מקבל צבע טיפה צהוב כי הוא סופג את כל הטעמים שבסיר
בשלב זה יש להעביר לאש הכי נמוכה ולכסות עם מגבת ומכסה לאחר חצי שעה עד שעה מוכן תלוי באורז (אני תמיד טועמת את האורז לפני הגשה)
מה שכיף במאכל הזה – הכל בסיר אחד !!
הולך מצויין עם סלט עגבניות ובצל סגול חתוך לרצועות דקות – מלח פלפל גרוס והרבה לימון
לא אשקר זה לא מעט עבודה אבל בהחלט שווה את המאמץ – מודה לחמתי היקרה שלימדה אותי בסבלנות רבה איך מכינים את המאכל הטעים הזה
בהצלחה ובתיאבון 😊