עוגת שזיפים בחושה וקלה
מאת – ליאת
תבנית עגולה 20
המצרכים –
110 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר =120 גר'
קורט מלח
2 ביצים
180 גר' קמח – כוס ושליש
כפית אבקת אפייה
5 שזיפים חתוכים לפלחים+ כף סוכר +כפית קינמון
2 כפות שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
מחממים את התנור 180 מעלות
בוחשים חמאה רכה , ביצים וסוכר .מוסיפים את שאר המצרכים עד שמקבלים תערובת אחידה .
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
מסדרים את השזיפים מעל .
מפזרים את השקדים ומכניסים לאפייה
אופים כ- 30 דקות