עוגת השבת שלי
"נפוליאון"
אהובה עליי במיוחד
מאת – חני קונאשוילי
הפעם השתמשתי בעלים מוכנים .
העלים הקטנים שיש על האריזה דגל איטליה כי הם מאוד יציבים טעימים ויש עליהם מעט סוכר.
לקרם שמספיק לסוג הזה של העלים
המרכיבים-
2 כוסות חלב של 250 מיל.
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
3 סוכר וניל או מחית וניל כף
3 כפות גדושות קמח
50 גר' חמאה
לשמנת:
מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר
כף וחצי פודינג וניל
ההכנה –
להביא את החלב לסף רתיחה לא להרתיח!
בינתיים לשים בקערה-
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר חד פעמי
3 סוכר וניל
3 כפות גדושות קמח
לערבב היטב הכל ביחד.
לקחת 4 כפות מהחלב החם לשפוך ולערבב היטב.
להוסיף עוד 4 כפות חלב חם לערבב היטב.
להוסיף את תערובת החלמונים לחלב החם לערבב היטב.
לשים שוב על האש ולא לעזוב לשנייה רק לערבב כל הזמן.
כשמופיעות בועות להמשיך לערבב לפחות עוד חמש דקות. עד שזה ממש מתעבה.
להוריד מהאש להוסיף 50 גרם חמאה לערבב כל הזמן עד שכל החמאה נמסה.
להעביר לקערה זכוכית ומיד לשים ניילון נצמד שממש ייגע בקרם. כך לא יווצר קרום.
לשים לקירור במקרר.
לשמנת:
מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר
כף וחצי פודינג וניל
להקציף לקצף יציב.
להוסיף את הקרם שקיררנו לערבל כחצי דקה .
לערבב עם לקקן לקרם אחיד.
לקחת את שלושת העלים לחתוך חצי סנטימטר משני הצדדים הקצרים לפורר ביד לפירורים דקים להניח בצד.
לשים על מגש עלה למרוח קרם עם כף כשליש מהקרם.
לשים עלה שני למרוח שליש שני מהקרם.
להניח את העלה השלישי ומעל את הקרם הנותר לפזר את הפירורים מעל.
אני שמה ניילון מעל העוגה שממש ייגע בקרם בקצוות כך זה לא מתייבש במקרר.
לקרר ולייצב כמה שעות.
***!אפשר לוותר על שלב הפירורים ולפזר אבקת סוכר.
פחות טעים לטעמי********
****אם שמים חצי מקל וניל עם הזרעים בחלב משדרג פלאים*****
*****אם משתמשים בעלים הקנויים הגדולים או אופים בבית גדולים צריך כמות אחד ועוד חצי מהקרם****
טעם של ילדות
בהצלחה חני