המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת- מנה נדירה

אילנית כרבי
המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת . חייבים לנסות!
צלי בשר עם תפוחי אדמה – אילנית כרבי
המצרכים –
צלי כתף  5 קילו וחצי בערך
כפית כורכום
פלפל אנגלי כפית
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
6 תפוחי אדמה
2 בצלים
6 שיני שום
כף טריאקי
מכט כורכום
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט כמון
טימין יבש
3 כפות סילאן
אופן ההכנה –
לבשל  במים את גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום. מלח,  פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר( כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
אפשר לעשות הכל בסיר לחץ כשעה וחצי או על גז 2-3 שעות. לסנן ולקרר.
לשים בקירור לשמור את הנוזלים.
רק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות לא עד הסוף ( כמו מניפה).
לבשל 10 דקות  תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים עם הקליפה,  לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב וכבד,
לשים מעט שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים כאשר אחד חתוך לקוביות והשני חצוי לשנים .
להוסיף כשש שיני שום ,
 טריאקי, כורכום , פטרוזיליה , להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב,
להוסיף את הצלי בקר.לשפוך ככוס וחצי מים מהציר בשר, לפזר מעל פלפל שחור גרוס,
מעט מלח גס, לפזר טימין יבש.
לתת לזה להתבשל כ 50 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים מהציר בשר מהצד)
לאחר מכן לזגג סילאן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה,
מנה נדירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *