המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת . חייבים לנסות!
צלי בשר עם תפוחי אדמה – אילנית כרבי
המצרכים –
צלי כתף 5 קילו וחצי בערך
כפית כורכום
פלפל אנגלי כפית
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
6 תפוחי אדמה
2 בצלים
6 שיני שום
כף טריאקי
מכט כורכום
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט כמון
טימין יבש
3 כפות סילאן
אופן ההכנה –
לבשל במים את גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום. מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר( כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
אפשר לעשות הכל בסיר לחץ כשעה וחצי או על גז 2-3 שעות. לסנן ולקרר.
לשים בקירור לשמור את הנוזלים.
רק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות לא עד הסוף ( כמו מניפה).
לבשל 10 דקות תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים עם הקליפה, לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב וכבד,
לשים מעט שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים כאשר אחד חתוך לקוביות והשני חצוי לשנים .
להוסיף כשש שיני שום ,
טריאקי, כורכום , פטרוזיליה , להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב,
להוסיף את הצלי בקר.לשפוך ככוס וחצי מים מהציר בשר, לפזר מעל פלפל שחור גרוס,
מעט מלח גס, לפזר טימין יבש.
לתת לזה להתבשל כ 50 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים מהציר בשר מהצד)
לאחר מכן לזגג סילאן מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה,
מנה נדירה