מרק תימני מתכון טעים ברמות – פשוט נדיר
משתפת – עינת חנניה
המתכון עפ"י רזיאל אחרק
המצרכים-
קילו חלקי עוף כרעיים או כנפיים
מוטב לערבב כמה חלקים.
2 בצלים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.
כף כוסברה יבשה
צרור כוסברה
כף אבקת מרק עוף
כף – 2 חוויאג' למרק
כפית מלח
כף קמח
אופן הכנה –
מרתיחים במים את החלקי העוף ומסננים.
בסיר המרק מטגנים את הבצל טוב טוב.
מוסיפים תבלינים(מלבד קמח ומרק עוף) וירק עם תפוחי אדמה וממלאים מים.
מוסיפים את חלקי העוף.
לאחר שהכל רותח מכסים ומעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של כ45 דקות.
מערבבים את הקמח ומרק עוף עם רבע כוס מים ומוסיפים לתוך המרק.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להסמכת המרק.
בתאבון
מגישים עם חילבה ולחוח.