אצבעות פריכות בקוקוס
המתכון של גולדי מטעמים
גולדי רחל זגורי
המצרכים –
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 ביצים
2 א. אפייה
1 מחמאה
1 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
לסירופ לאחר האפייה:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 סוכר וניל
למילוי האצבעות קוקוס( לא חובה):
1 כוס סירופ דבש מוכן
1 כף גרידת לימון
לערבב יחד ולמרוח מעט על כל עיגול,
לפזר 1/2 כפית קוקוס לכל עיגול במרכז
אופן ההכנה –
שמים את כל חומרי הבצק בקערה אחת או בפוד פרוססור מערבבים טוב ומוסיפים קמח.
לשים לבצק נעים למגע מכניסים למקרר לשעה,
מוציאים מהמקרר,
מחלקים ל4 חלקים, מרדדים לריבוע וקורצים עיגולים עם כוס שמים בכל עיגול את מילוי הקוקוס לוקחים כל עיגול ביד ומגלגלים לסיגר מניחים על תבנית האפייה ואופים בחום בינוני 170°, כ 15-20 דקות עד להזהבה קלה .
בנתיים מכינים את הסירופ מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ ומנמיכים את האש אחרי שהעוגיות אפויות ,לוקחים אותן חמימות וטובלים בסירופ ולאחר מכן מגלגלים בקערת הקוקוס.
בתיאבון 💛