אחרי אינספור ניסויים למתכון לעוגת דבש מושלמת, אוורירית, נעימה ורכה הגעתי למתכון המנצח.
קרדיט –
עוגת דבש מתכון של עטרה ז׳ורנו
המצרכים –
3 ביצים
כוס שמן
כוס סוכר
כוס דבש
כוס מים רותחים
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כף קקאו
כפית גדושה של קינמון
1/2 כפית ציפורן
אופן ההכנה-
יש להקציף את הביצים יחד עם כוס הסוכר לקצף אוורירי ותפוח.
לאחר מכן יש להוסיף את השמן, המים הרותחים וכוס הדבש.
יש להקציף ל-3 דקות נוספות.
לאחר מכן יש להוסיף את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה,קקאו,קינמון וציפורן.
יש להקציף ל-2 דקות על מנת לקבל בלילה חלקה ונעימה.
יש לשמן את תבניות האינגלייש קייק היטב,
ולשים את בלילת העוגה בתבניות,
מבלילת העוגה יוצא כ-2 תבניות.
לעוד מתכונים מנצחים לחג תחפשו באינסטגרם- עטרה זורנו
יש לאפות בחום של 160 מעלות למשך 55-60 דקות.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מזלפת מעט דבש.
מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה❤️
4 תגובות
היי, את המים הרותחים יש לקרר לפני שמוסיפים? או לשפוך כשהם רותחים?
קצת לקרר
היי אפשר להוריד קצת מכמות הסוכר או הדבש בלי לפגוע במרקם?
כן מהסוכ ר