הנאה מובטחת לחג – מתכון לקרפלך כיסונים של סבתא
מתכון נורית סבטון
המצרכים –
לבצק
חצי קילו קמח
3 כפות שמן
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה –
לערבב את החומרים מלבד הביצים להוסיף מים רותחים לערבב טוב ולהוסיף ביצים.
לערבב עד לקבלת בצק רך רך ונעים, אם דביק מידי להוסיף קמח, ללוש כמה דקות
לעטוף בניילון נצמד ולצנן במקרר שעה.
מילוי – 3 תפוחי אדמה מבושלים למעוך עם בצל מטוגן – מלח ופלפל
או מילוי בשרי –
להכין תערובת 200 גר' בשר טחון עם בצל קצוץ מטוגן ופטריות טריות קצוצות, לקרמל אותם
להוסיף את הבשר הטחון
לתבל בכורכום, מלח, בהרט, כמון, פלפל שחור גרוס דק, מעט אורגנו
לצנן.
לסיר המרק-
לטגן בצל, להקפיץ ירקות שאוהבים ולא לשכוח המון עלי סלרי.
לתבל בכורכום, מלח, פלפל שחור גרוס מעט כמון, לבשל את המרק.
הכנת הקרפלך-
לקמח משטח, לרדד למלבן דק ולחתוך לעיגולים,
למלא במילוי לקפל לירח לחבר את שני הקצוות ביחד, חשוב להדק טוב טוב שהמילוי לא יברח.
בסיר ענק של מים רותחים עם מלח לבשל את הכיסונים כ5 דקות
לסנן ולהניח מיד על תבנית משומנת
לרסס על הכיסונים שמן זית.
לאחר מכן להניח את הכיסונים במרק ירקות ולבשל כ 20 דקות נוספות.
הנאה מובטחת