חיתוכיות עוגת גבינה אפויה
מתכון – חני קונאשוילי
לתבנית חד פעמית בינונית. 20/28
המצרכים –
לבצק:
500 גרם קמח
230 גרם חמאה
120 גרם סוכר
לגבינה:
600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר- כוס אפשר קצת פחות
2 ביצים L
שמנת חמוצה 3 כפות גדושות / או גבינת שמנת
1סוכר וניל
רבע כפית מלח
אופן ההכנה –
הבצק –
חמאה ,קמח וסוכר לשים במעבד מזון הכל ביחד או
לערבב עם הידיים ביחד עד להיווצרות פירורים.
להפריש בצד כשליש פירורים.
(לפיזור מעל העוגה).
אחרי שהפרשנו להוסיף ביצה אבקת אפייה מלח .
ללוש עד לבצק חלק.
לשים נייר אפיה לשטח את הבצק על הנייר.
לגבינה:
600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר- כוס
2 ביצים L
שמנת חמוצה
סוכר וניל
קורט מלח
לערבב היטב ביחד.
לשפוך מעל הבצק.
לפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד.
לאפות 170 מעלות
כשעה.
לקרר לפני חיתוך.
לפדר באבקת סוכר. לא חובה
בהצלחה חני