קציצות בקר ומנגולד עם אפונה ברוטב לימוני / אריאלה גולדמן
המצרכים –
עבור הקציצות :
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו / או אסאדו טחון
בצל קצוץ דק
6 עלי מנגולד ( להפריד גבעולים ועלים. לחלוט את העלים כדקה במים רותחים,לסנן ,לקצוץ ולהוסיף למלית )
חופן עלי סלרי קצוצים דק
1 ביצה L
6 כפות פירורי לחם לבנים
חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק
כפית שטוחה מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה ראס אל חנות
לרוטב –
כורכום
בצל
גבעולי מנגולד
5 שיני שום
אפונה קפואה 1-2 כוסות
פלפל שחור
מלח
מיץ לימון
אופן ההכנה –
הקציצות לערבב יחד הכל בקערה.
ליצור קציצות עגולות,לשטח מעט בכף היד ולטגן במעט שמן עד הזהבה
רוטב לימוני :
בסיר סוטאז' רחב עמוק לחמם 4 כפות שמן עם כפית גדושה כורכום ולטגן עד הזהבה 1 בצל גדול פרוס דק + גבעולי מנגולד פרוסים דק.
להוסיף 5 שיני שום שלמות וחופן נדיב אפונה סנפרוסט .לתבל בכפית פלפל שחור ,מלח ואבקת מרק עוף ולהמשיך לטגן כ 5 דק'.
להוסיף מיץ לימון סחוט טרי מלימון קטן וכוס ועוד קצת מים.
להביא לרתיחה,להנמיך להבה ולבשל כ 15 דק'.
להוסיף אל הסיר את הקציצות ,לעטוף אותן ברוטב ולבשל 20 דק'
להגיש עם אורז לבן