מתכון לפרסבורגר פרג של מאפיות

מלי מאירוב

פרסבורגר פרג מעלף

מתכון של מלי מאירוב

 

המצרכים –

2: כוסות קמח

כפית שמרים יבשים

3 כפות סוכר

חצי כוס חלב

חלמון

50 גר חמאה

רבע כפית מלח

מילוי –

חצי כוס חלב

חצי כוס סוכר

 

2 כוסות פרג

50 גר חמאה

כפית תמצית וניל

כף מיץ לימון

4 כפות קמח שקדים

או אגזין טחונים

סירופ

רבע כוס סוכר

רבע כוס מים

כפית מיץ לימון

אופן הכנה –

 

בקערת המיקסר או לישה ביד..נשים 2 כוסות קמח.. כפית שמרים יבשים..3 וחצי כפות סוכר ונערבב

נוסיף חצי כוס חלב נלוש דקה ונוסיף חלמון ביצה ו 50 גרם חמאה רכה מאוד..נלוש 8 דקות מהירות 3.

נוסיף רבע כפית מלח ונלוש עוד 2 דקות.

נעביר את הבצק לניילון נצמד

נשטח קצת ונכניס למקרר שעתיים ואפשר עד לילה.

מילוי –

בקלחת נבשל חצי כוס חלב עם חצי כוס סוכר עד המסה..בערך 4 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים 2 כוסות פרג טחון ו 50 גרם חמאה

כפית תמצית וניל וכף מיץ לימון. מבשלים עד שהפרג מסמיך ומוסיפים 4 כפות שקדים טחונים.. או פתי בר טחון או אגוזים קצוצים.

מערבבים מצננים מעבירים לצלחת מכסים ומכניסים למקפיא.

סירופ –

מבשלים תוך ערבוב בקלחת רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים ושזה רותח מבשלים עוד דקה.. מוסיפים כפית מיץ לימון ומצננים ומעבירים למקרר

מוציאים את הבצק מהמקרר

מחלקים ל 2 תיעזרו במשקל

מרדדים על משטח קצת מקומח כל בצק למלבן ומיישרים את השוליים

מוזגים חצי ממלית הפרג ומסדרים עם הידיים על 3/4 מהבצק.

הפרג צריך להיות עבה.

מקפלים לבפנים קצת צד ימין ואז שמאל ומגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית ומועכים קצת מלמעלה.

מברישים חלמון עם כפית חלב ומשאירים למנוחה 30 דקות .

מברישים שוב מהחלמון ועושים חריצים למעלה לא עמוקים ומכניסים לתנור מחומם 180 מעלות חום עליון תחתון מדף שני מלמטה ל 20 דקות.

שיוצאות מהתנור מברישים מי סוכר קרים.

המתכון בכוס מדידה של 250 מל.

2 כוסות קמח זה 280 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *