פרסבורגר פרג מעלף
מתכון של מלי מאירוב
המצרכים –
2: כוסות קמח
כפית שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כוס חלב
חלמון
50 גר חמאה
רבע כפית מלח
מילוי –
חצי כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 כוסות פרג
50 גר חמאה
כפית תמצית וניל
כף מיץ לימון
4 כפות קמח שקדים
או אגזין טחונים
סירופ
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים
כפית מיץ לימון
אופן הכנה –
בקערת המיקסר או לישה ביד..נשים 2 כוסות קמח.. כפית שמרים יבשים..3 וחצי כפות סוכר ונערבב
נוסיף חצי כוס חלב נלוש דקה ונוסיף חלמון ביצה ו 50 גרם חמאה רכה מאוד..נלוש 8 דקות מהירות 3.
נוסיף רבע כפית מלח ונלוש עוד 2 דקות.
נעביר את הבצק לניילון נצמד
נשטח קצת ונכניס למקרר שעתיים ואפשר עד לילה.
מילוי –
בקלחת נבשל חצי כוס חלב עם חצי כוס סוכר עד המסה..בערך 4 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים 2 כוסות פרג טחון ו 50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל וכף מיץ לימון. מבשלים עד שהפרג מסמיך ומוסיפים 4 כפות שקדים טחונים.. או פתי בר טחון או אגוזים קצוצים.
מערבבים מצננים מעבירים לצלחת מכסים ומכניסים למקפיא.
סירופ –
מבשלים תוך ערבוב בקלחת רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים ושזה רותח מבשלים עוד דקה.. מוסיפים כפית מיץ לימון ומצננים ומעבירים למקרר
מוציאים את הבצק מהמקרר
מחלקים ל 2 תיעזרו במשקל
מרדדים על משטח קצת מקומח כל בצק למלבן ומיישרים את השוליים
מוזגים חצי ממלית הפרג ומסדרים עם הידיים על 3/4 מהבצק.
הפרג צריך להיות עבה.
מקפלים לבפנים קצת צד ימין ואז שמאל ומגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית ומועכים קצת מלמעלה.
מברישים חלמון עם כפית חלב ומשאירים למנוחה 30 דקות .
מברישים שוב מהחלמון ועושים חריצים למעלה לא עמוקים ומכניסים לתנור מחומם 180 מעלות חום עליון תחתון מדף שני מלמטה ל 20 דקות.
שיוצאות מהתנור מברישים מי סוכר קרים.
המתכון בכוס מדידה של 250 מל.
2 כוסות קמח זה 280 גרם