העוגיות האלה הם עוגיות מסורת מאכלים טבריינים
עוגיות שיש רק במאפיות בטברייה
משתפת מתכון – שרית פינקוס
המצרכים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
200 גר' חמאה או מרגרינה
כוס שמן
כפית מלח
כוס מים או לפי צורך
כוס סוכר
2 ביצים
מילוי
כוס סוכר
כף קינמון
1/4 כפית ציפורן
אפשר להוסיף כוס אגוזים או בוטנים טחונים .
אופן הכנה –
מכניסים את המרכיבים של הבצק למיקסר ולשים לישה איטית עד שהבצק שמתקבל רך וגמיש.
ניתן להוסיף מים אם יש צורך.
לתת לבצק לתפוח להכפלת נפח כחצי שעה .
מערבבים את המילוי יחד.
חותכים מהבצק חתיכות קטנות ויוצרים כדורים בגול פינג פונג.
כל כדור מרדדים .
ממלאים במרכז מהמלית כפית, מגלגלים לגליל קטן ומהגליל יוצרים פרסה.
מניחים על נייר אפייה
מורחים מעל ביצה ואופים 180 מעלות עד שמשחים כמו בתמונה.