זוהי עוגת הדבש האהובה עליי לחגים!
האורחים שלי משתגעים על זה!
עוגת דבש
מתכון –
צרמיין ברמן
המצרכים-
120 גר חמאה רכה
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל כפית
אבקת אפייה כפית
3/4 כוס + 2 כפות קמח
רוטב:
100 גר חמאה
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה –
מחממים את התנור 180 מעלות.
משמנים תבנית עגולה 22 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
בקערה, מערבבים את הקמח ואבקת אפייה יחד.
בקערה, מקציפים חמאה וסוכר עד לבהיר יותר.
בקערה אחרת, לערבב את הביצים עד בהיר יותר. מוסיפים וניל. מקציפים.
מוסיפים את תערובת הביצה לחמאה, מעט בכל פעם.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה.
מערבבים בעדינות. לא יותר מדי.
יוצקים לתוך התבנית להכניס לתנור ואופים כחצי שעה .
בינתיים מכינים את הציפוי. – ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר, דבש וקינמון.
מבשלים ומערבבים כל הזמן. זה ייקח בערך 5 דקות. מוסיפים את השקדים בעדינות.
יוצקים את קרמל ציפוי מייד מעל העוגה.
מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 15-10 דקות