עוגות שמרים מתכון של אמא
המצרכים –
200 גר' חמאה או חבילה מרגרינה רכה או כוס שמן הפעם שמתי רק שמן
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים
1/4 כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים או יותר
3 ביצים
1 קילו קמח
קורט מלח
למלית השמרים:
1 מרגרינה או חמאה
6 כפות קקאו
מעט קינמון
כוס סוכר
סוכר וניל
ריבה, ממרח נוגט, ממרח שוקולד פררו פרווה
אופן ההכנה-
1.מכינים את הבצק: שמים את המרגרינה בקערה ומוסיפים את הסוכר, שמן, ביצים קורט מלח, מים ומערבבים. מוסיפים קמח שמרים ומים ולשים
במיקסר כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים לו לתפוח במשך לפחות שעה בטמפרטורת החדר, עד שמכפיל את נפחו.
הפעם התפחתי לילה במקרר
3. מכינים את המלית: מערבבים היטב את חומרי המלית. וממיסים במיקרו
4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים את המלית על כל חלק ומגלגלים לרולדה בעדינות.
מחברים כל 2 ביחד
אפשר לגלגל לרולדה, לחתוך באמצע ל-2 ולהבריג, ואז רואים את כל השוקולד
5. משאירים לתפיחה למשך חצי שעה.
6. מורחים על הרולדות ביצה
מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך חצי שעה, עד לקבלת גוון חום זהוב.
סירופ-
כוס וחצי סוכר , כוס מים, רבע לימון סחוט, להרתיח מס דקות ולהבריש על הרולדות בעודן חמות