מרק עדשים כתומות מרק בריאות במרקם משגע!
מתכון הילה אלמוזנינו
המצרכים-
בצל גדול
עגבנייה מגורדת עבה
גזר מגורד דק
קישוא מגורד דק
2 שיני שום כתושות
כוס עדשים כתומות
3-4 כוסות מים (תלוי בסמיכות שרוצים) אפשר להוסיף ולהוריד מכמות המים.
תבלינים:
חוויאג׳ למרק כפית
כפית מרק עוף- לא חובה
כפית מלח
מעט פלפל שחור
סלרי חתוך / פטרוזיליה / כוסברה .
אופן ההכנה –
אני משרה את העדשים הכתומות כחצי שעה בקערת מים (לא חובה)
מטגנים בצל בשמן עד להשחמה
מוסיפים את העגבניה הבצל השום והקישוא מערבבים .
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים מביאים להרתחה ומוסיפים את העדשים ונותנים למרק להתבשל עד למרקם הרצוי
שהעדשים נמסות זה בערך 30-40 דקות על אש נמוכה-בינונית
מרק מנחם וטעים במיוחד