פירשקי – מאפה ממולא מהמטבח הקווקזי

Lee Biton
פרשקי אמא 'לה כמה טעים
המתכון של נעמי פי'צחדזה
המצרכים – 
1 ק״ג קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
 כף וחצי שמרים
2 וחצי כוסות מים של שתייה חמה
רבע כוס שמן
אופן ההכנה –
לשים את המצרכים לפי הסדר (ללא השמן) במיקסר את המים בהדרגה , קודם 2 כוסות ובמידת הצורך להמשיך להוסיף עד 3 כוסות בערך.
להכין בצק לא דביק ולא קשה מידי.
בגמר הלישה להוסיף 1/4 כוס שמן להמשיך ללוש עד ספיגת השמן.
לתת לבצק לתפוח כשעה.
 לחלק ל 30 כדורים שווים בגודלם.
אחר כך לפתוח כל כדור עם הידיים למלא מילוי של תפוח אדמה או בשר מטוגן או גבינה ולסגור טוב טוב.
לשטח מעט .
כשמסיימים את כולם לכסות במגבת מטבח ולהמתין כרבע שעה.
לחמם שמן ולהתחיל לטגן בשמן חצי עמוק מתחילים מהראשון שהכנת
בתאבון
מילוי תפוחי אדמה –
לרסק תפוחי אדמה מבושלים עם בצל מטוגן , להוסיף תבלינים מה שרוצים
מילוי גבינה –
גבינת חמד מפוררת אפשר לערבב גם צפתית או בולגרית עם מוצרלה מגורדת .
מילוי בשר –
לטגן בצל גדול להוסיף בשר טחון כחצי קילו לאדות עד שהבשר מחליף צבע ואין יותר נוזלים.
להוסיף קצת בהרט,מלח פלפל שחור ואפשרי גם פלפל חריף או כל תבלין אחר .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *