מרק עדשים מעולה
קל להכינו והוא תמיד טעים לכל המשפחה
המצרכים –
כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב
(מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
1 בצל גדול קצוץ
גזר גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
כוס עלי כוסברה/שמיר /פטרוזיליה
כוס עלי סלרי קצוצים דק
8-9 כוסות מים רותחים
תיבול: כף שטוחה כמון,
כפית גדושה אבקת מרק,
כפית מלח,
רבע כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה –
בסיר שמתאים למרק נטגן במעט שמן את הבצל.
נוסיף את הגזר ונערבב היטב את סיר המרק.
לאחר מכן נוסיף שיני שום ונערבב.
ואז נוסיף את כל שאר המצרכים .
נערבב טוב טוב
לבסוף נמלא במים עד כ- 3/4 מהסיר.
נבשל בערך כשעה.
המלצה שלנו להוסיף עלים קצוצים של כוסברה מעל המרק להגשה.
עדשים – אוצר בריאות במטבח
עדשים הן קטניות עתיקות וטעימות, המשמשות כמרכיב עיקרי במגוון רחב של מטבחים ברחבי העולם. הן עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים, מה שהופך אותן למזון בריא ומזין במיוחד.
סוגי עדשים:
- עדשים ירוקות: בעלות טעם עדין ואגוזי, מתאימות למרקים, סלטים וקציצות
- עדשים אדומות: מבושלות במהירות ומתפרקות למרקם קרמי, מצוינות למרקים, מרקחות ולמילוי פלפלים
- עדשים שחורות: בעלות טעם עשיר ועמוק, מתאימות למרקים, תבשילים ומג'דרה
- עדשים צהובות: בעלות טעם עדין ואגוזי, מתאימות למרקים, מרקחות ודאל הודי
-
היתרונות הבריאותיים של עדשים:
- מקור מצוין לחלבון: עדשים מכילות כמות גבוהה של חלבון, מה שהופך אותן למזון מושלם לצמחונים וטבעונים.
- עשירות בסיבים תזונתיים: הסיבים התזונתיים בעדשים מסייעים לשיפור העיכול, לתחושת שובע ולשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
- מלאות בברזל: עדשים הן מקור מצוין לברזל, חומר מינרלי חיוני להובלת חמצן בגוף.
- דלות בשומן: עדשים מכילות כמות מזערית של שומן, מה שהופך אותן למזון בריא ללב.
- מקור לוויטמינים ומינרלים: עדשים מכילות מגוון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K, אשלגן, מגנזיום ונחושת.
שימושים קולינריים:
- מרקים: עדשים מהוות בסיס מצוין למרקים חמים ומנחמים.
- סלטים: עדשים מבושלות מוסיפות טעם ומרקם לסלטים.
- קציצות: עדשים טחונות משמשות להכנת קציצות טבעוניות וטעימות.
- מג'דרה: מנה מזרח תיכונית קלאסית העשויה מבורגול ועדשים.
- דאל: תבשיל הודי מסורתי העשוי מעדשים, תבלינים וירקות.
- ממרחים: עדשים מבושלות וטחונות יכולות לשמש כבסיס לממרחים טבעוניים.
טיפים להכנת עדשים:
- השריה: השריית העדשים לפני הבישול מקצרת את זמן הבישול ומשפרת את הטעם והמרקם.
- יחס נוזלים: כמות הנוזלים הנדרשת לבישול העדשים משתנה בהתאם לסוג העדשים והמתכון.
- תבלינים: הוספת תבלינים כמו כמון, כורכום, כמון שחור וזעתר משדרגת את טעמן של העדשים.