חג שמח
עוגת שמרים ללא התפחה
מאת נועם זיגדון
כוס מדידה אוניברסלית
קרדיט לעידו פילפל
לבצק
המצרכים –
500 גרם קמח
100 גרם מחמאה או חמאה רכה
¾ כוס מים או חלב
2 ביצים L
½ כפית שטוחה מלח
¼ כוס סוכר
1 כף שמרים
*למילוי*
ממרח שוקולד/ השחר קינדר
מה שיש בבית
אופן ההכנה –
ללוש המצרכים בערך 10 דקות במיקסר .
להגיע לבצק רך ואחיד.
להעביר למשטח מקומח
לחלק ל-4 חלקים
לכדרר לכדור
לכסות ולתת לבצק לנוח 10 דקות.
לפתוח כל כדור למלבן דק
למרוח כל כדור בשוקולד
לגלגל לרולדה
להבריש בביצה
לחרוץ חריצים לא עד הסוף
לאפות בתנור שחומם מראש
על 180° כ-20 דקות
לאחר האפיה לחרוץ את העוגיות
באהבה נועם זיגדון ❤️